Tips & Tricks
Vano Shop News

Koffie zetten in de camper

!!NEE, JAMMER GENOEG KAN JE DE WATERKOKER OF KOFFIEZETAPPARAAT VAN THUIS NIET GEBRUIKEN IN DE CAMPER (ZONDER SCHADE AAN TE RICHTEN)!!


De meeste waterkokers werken immers op een wattage die de woonbatterijen van onze campers niet kunnen leveren. Er bestaan wel speciale waterkokers en koffiezetapparaten met een wattage tot maximum 1000W, die wel werken in de camper. Houd er enkel wel rekening mee dat je moet aangesloten zijn op de stroom of een hele sterke omvormer (1000W) nodig hebt en dat het toestel misschien iets langzamer werkt dan je gewoon bent thuis.

Als je water wil verwarmen zonder omvormer of netaansluiting, kies je best voor de alternatieven op gas. Je kan natuurlijk gewoon water koken in een kookpot, maar we raden aan om te kiezen voor de gebruiksvriendelijkere alternatieven zoals een fluitketel of een percolator.

Bij Vanomobil werken heel wat koffieliefhebbers, dit zijn onze favorieten:

Camper niet aangesloten op de stroom (12V)

WATERKOKER/FLUITKETEL EN KOFFIEFILTER
Back to basics: water koken en handmatig opgieten in een koffiefilter. Dit is de meest budgetvriendelijke optie met prima koffie als resultaat. Als je de filter meteen op een thermos zet, kan je zo vertrekken op daguitstap.

>>> Ontdek hier onze koffiefilter.

WATERKOKER/FLUITKETEL EN HANDPRESSO 
Dit is een nieuw product voor de echte koffieliefhebber! De minipresso heeft zelf geen energiebron nodig, maar werkt louter manueel. Maar vergeet niet dat je wel een alternatief nodig hebt om je water op te warmen. Vervolgens giet je simpelweg het heet water in de minipresso en bouw je druk op door te pompen. Compact, gemakkelijk in gebruik en 50ml fenomenaal lekkere koffie MET schuimlaagje. Even goed of beter dan jouw espressomachine van thuis! Bij dit systeem kan ook een NS adapter aangekocht worden waardoor je jouw Nespresso capsules van thuis kan gebruiken. Liever een grote tas koffie, dan maak je van deze espresso’s gemakkelijk een heerlijke americano door er nog wat heet water aan toe te voegen.

>>> Ontdek hier onze Minipresso en Nanopresso

PERCOLATOR 
Koffie zetten op je gasvuur! Grootste voordeel: éénzelfde apparaat warmt het water op en laat het water de koffiefilter lopen. Je vult het filterplaatje met gemalen koffie en het onderste deel met koud water. De warmte van het gasvuur zorgt dat het water gaat koken en er een druk ontstaat die het water omhoog duwt en door de koffie laat lopen. De koffie wordt dan opnieuw opgevangen in de bovenste kamer. Uitspoelen volstaat qua onderhoud. Met een percolator maak je tot 6 espressotasjes of 3 normale tassen of één grote tas in 1 per keer. We bieden ook een kleiner model aan.

>>> Ontdek hier onze percolators!

Camper aangesloten op de stroom (220V)

KOFFIEZETAPPARAAT (800W)
Het bekende koffiezetapparaat, net zoals thuis! Zorg er wel voor dat het apparaat werkt op 220V en max. 1000W. Onze Mestic koffiezetapparaat voldoen aan deze voorwaarden. Veel koffie, gemakkelijk en lekker! Enige minpuntje: vrij groot toestel.

>>> Ontdek hier ons Mestic koffiezetapparaat.


ESPRESSO MACHINE (1000W)
De gekende espressomachine van thuis. Deze werkt op 220V en 1000W dus kan perfect gebruikt worden in campers met een omvormer van 1000W of op een camping aan de stroom. Zo neem je jouw favoriete cups van thuis mee voor een heerlijke espresso met schuimlaag in je camper. Binnenkort opnieuw verkrijgbaar in onze Vano Shop!


Je koffie langer warm houden en handig meenemen kan gemakkelijk dankzij ons assortiment thermosflessen.
Interesse in een of meerdere producten? Kom eens langs in één van onze Vano Shops of op onze webshop! ❤️

Lees ook

Alle nieuws