Chausson

Chausson is de marktleider in Frankrijk. Ze hebben een heel sterk aanbod in halfintegraals. Je betaalt steeds een correcte prijs voor alle noodzakelijke uitrustingen. Chausson is niet voor niets een merk dat heel vooruitstrevend denkt, ze zijn dan ook trendsetter in binnen- en buitendesigns. Sinds enkele jaren hebben ze ook een aanbod in camperbusjes en een prachtige integraal. 

 

Specialiteit

Chausson is een "generalist", heeft elk type camper in zijn gamma. Iedereen vindt er zijn zin. Over de jaren heen bouwde het een grote expertise op in de bouw van half-integraalmodellen met of zonder hefbed. Ze bieden kwalitatieve campers met vooruitstrevende en trendsettende binnen- en buitendesigns aan! Daarnaast hebben ze ook een aanbod in camperbusjes en sinds enkele jaren een mooie integraal met en klinkende naam Exaltis. 

Merk

Chausson is één van de meest gereputeerde Franse merken op de Europese markt en behoort in ieder Europees land tot de top 3. De Chausson campers worden gebouwd in Tournon sur Rhône, temidden de wijngaarden van de Rhônevallei. Ieder jaar lopen bijna 7000 motorhomes van de band van één van de grootste productiesites van motorhomes in Europa (zo groot als 33 voetbalvelden).

Filosofie

Chausson wenst niet de goedkoopste motorhome te bouwen, maar wel diegene met de beste prijs/kwaliteit/uitrusting verhouding. Bij Chausson vind je dus steeds een correcte basisuitrusting en extra’s zijn altijd redelijk geprijsd. Zeer reactief en vooruitstrevend, komen ze regelmatig met nieuwe revolutionaire ideeën en modellen voor de dag. Denken we maar aan de ingenieuze Sweet in 2013, de Welcome 620 en 630 in 2017 en de revolutionaire Travelline vorig jaar.

Geschiedenis

Opgericht in 1903 specialiseerde Chausson zich in de bouw van radiatoren en tanks, om later te evolueren naar de constructie van autobussen en voertuigen met speciale carrosserieën. Het is maar vele jaren later dat het zich richtte op de bouw van omgebouwde bestelwagens. Hun eerste model werd gepresenteerd op het "Salon de l’Automobile" te Parijs in 1980. In 1984 bouwen ze hun eerste alkoofmodel dat revolutionair wordt genoemd door het gebruik van een witte aluminium buitenplaat! Door de jaren heen is Chausson uitgegroeid tot de referentie van de betaalbare middenklasse motorhome met een unieke prijs/kwaliteitsverhouding.