Bürstner

Een vooruitstrevend design gecombineerd met een voortreffelijke Duitse afwerking en 1ste rang kwaliteitsmaterialen. Bürstner is de uitvinder van de half-integraal met paviljoenbed. Over de jaren heen is Bürstner er ook in geslaagd een grote expertise te verzamelen in de bouw van luxe integraal motorhomes. Een Bürstner camper behoudt zeer goed zijn waarde en is bijgevolg zeer geliefd op de 2dehands markt!

Specialiteit

Bürstner is voor de meeste camperliefhebbers geen onbekende. Ze zijn het typevoorbeeld van een "generalist", die binnen elk segment van de motorhomemarkt een aantrekkelijk aanbod heeft. Deze Duitse constructeur is gekend voor een heel degelijke camper en voor zijn heel gezellige, praktische en ingenieuze interieurs. Bürstner heeft ook een hele lange traditie van integraal modellen met o.a. de reeksen Lyseo Time I en Ixeo I, die sinds tientallen jaren een belangrijke rol spelen in dit segment! BÜRSTNER is dé uitvinder van de half-integraal met paviljoenbed, met het Ixeo gamma. 

Merk

Dit Europees topmerk bouwt kwalitatief hoogstaande motorhomes tegen zeer competitieve prijzen. De productie-eenheid ligt in Kehl (D), in het hart van Europa en op een steenworp van Strassbourg (F) waar jaarlijks een 5000-tal motorhomes van de band lopen. De Bürstner campers zijn de Europese motorhomes bij uitstek, de ideale mix tussen de “grundlichkeit” van het noorden van Europa en het “design” uit het zuiden van Europa.

Filosofie

Bürstner staat voor kwaliteit en dat betekent dat men ook zo weinig mogelijk afhankelijk wil zijn van derden. Dit vertaalt zich in het feit dat ze alles zelf wensen te produceren om de kwaliteit te beheersen. Maar uiteraard willen ze meer bieden dan enkel een degelijke motorhome. Deze moet ook aangenaam zijn om in te vertoeven, waardoor veel aandacht wordt gegeven aan het binnendesign.

Geschiedenis

In 1953 bouwt Gerhardt Bürstner in de schrijnwerkerij van zijn vader zijn eerste caravan. In 1958 wordt officieel het Bürstner merk boven het doopvont gehouden. In 1986 stort Bürstner zich met dezelfde overgave op de motorhomewereld. 2008 is voor Bürstner en de hele Europese motorhomewereld een scharnierjaar wanneer Bürstner de half-integraal met paviljoenbed uitvindt. Een nieuw soort motorhome is geboren. In 2012 bewijst Bürstner nogmaals haar innovatief karakter door de lancering van de Brevio (camperbus met  camper-wandconstructie).