Yucon

Yucon, de uitvinder van de microliner: high-end luxe campervan op beperkte afmetingen. Yucon is het campervanmerk van Frankia.

Specialiteit

Op zoek naar kwaliteit, tijdloosheid en techniciteit? Deze drie eigenschappen zijn de basis van elke Yucon campervan. Ze noemen hun modellen Microliners, naar analogie met de luxe integraals van Frankia die veelal Liners worden genoemd. Naast Fiat en Renault zijn het vooral de modellen op Mercedes Sprinter die heel veel aandacht genieten. De modellen op deze compacte, kwalitatieve bestelwagen bieden verrassend veel binnenruimte aan. Het rijcomfort ligt heel kort bij dit van een luxe auto en de terreinkwaliteiten van de K-Peak, de nieuwste 4x4 versie, zorgen ervoor dat je kunt dromen van de meest extreme bestemmingen.

Merk

De Yucon Microliners hebben sinds kort hun eigen fabriek net naast de fabriek van het moedermerk Frankia in Marktshortgast in het Oosten van Duitsland. Yucon is ontstaan als een droom om onafhankelijk en avontuurlijk te reizen, maar met hetzelfde comfort als met een grote Frankia Liner. Door zijn specifieke identiteit en grote succes besloot de Frankia groep om deze campervans onder een eigen merk te verdelen. Iedere Yucon campervan is degelijk gebouwd, perfect geïsoleerd en uitgerust met de modernste technologieën en beste onderdelen.

Filosofie

De filosofie van dit merk vind je al terug in de naam. Yucon is een afgeleide van Yukon, het meest noordwestelijke gelegen deelgebied in Canada, net naast Alaska. Onherbergzaam, maar bloedmooi, een droombestemming van veel avonturiers! In zo’n omgeving moet je kunnen vertrouwen op de kwaliteit van je campervan. Een Yucon campervan mag jou niet beperken in de keuze van je bestemming, hoe avontuurlijk deze ook is. Finaal moet je eender waar volop kunnen genieten van hetzelfde comfort als thuis. Vrijheid, kwaliteit en comfort zijn de drie kernwoorden van Yucon.

Geschiedenis

Yucon is een jong maar ambitieus merk, opgericht in 2022. Het bestond ervoor reeds als de naam van een reeks avontuurlijke campervans op Mercedes Sprinter binnen het Frankia aanbod. Door het grote succes van deze reeks heeft Frankia beslist om deze reeks een eigen identiteit en merknaam te geven. Dit jonge merk geniet veel aandacht bij avonturiers die ook belang hechten aan comfort, kwaliteit en techniciteit.