Westfalia

Westfalia campers staan voor kwaliteit en originele kampeeroplossingen. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor je vrije tijd, dan ben je bij Westfalia op het juiste adres. 60 Jaar ervaring in de bouw van campervan's en een intense samenwerking met de grootste autoconstructeurs Mercedes, Ford en Volkswagen bieden u de nodige garanties. Hele generaties hebben Europa ontdekt aan het stuur van de Joker of de James Cook Motorhome.

Specialiteit

Westfalia is het meest iconische merk in de camperwereld! Wie is er niet verzot op de VW T1 & T2 camperbusjes uit de jaren ‘60 en ‘70? Toen Westfalia in 2011 een eigen gamma ontwikkelde, was Vanomobil direct kandidaat om deze pareltjes in België te verdelen! Naast de hoogkwalitatieve Columbus en de prijstoegankelijke Amundsen reeks, biedt Westfalia ook 6 modellen op basis VW T6: de Kepler One, Six & Sixty, de Iconic, de Club Joker en compacte Club Joker City! Sinds vorig jaar biedt Westfalia met de Jules Verne ook een variante op Mercedes Viano! Dit jaar biedt Westfalia als 1ste campervan constructeur een campervan aan op de MAN TGE: de Sven Hedin. Met de Kepler Iconic gaat WESTFALIA terug naar de iconische modellen uit de jaren ‘60! Binnenkort kunnen we ook de nieuwe James Cook op Mercedes Sprinter presenteren.

Merk

Met een geschiedenis die meer dan 60 jaar terug gaat, is deze Duitse constructeur de oudste camperbus fabrikant op het Europese vasteland en vermoedelijk ter wereld. Westfalia bouwt enerzijds populaire omgebouwde bestelwagens voor een aantal grote automobielmerken, maar sinds enkele jaren bouwen ze ook een eigen gamma camperbussen die moeten voldoen aan dezelfde strenge kwaliteitsnormen als de zustermodellen. Westfalia bouwt sinds jaar en dag campervans voor de grootste autoconstructeurs (Mercedes, Volkswagen,…). Alle Westfalia campers voldoen als enige campers op het Europese continent aan de strengste kwaliteitsnormen van de automobielsector. Westfalia staat gelijk aan kwaliteit, degelijk, veiligheid en is bovenal een trouwe partner voor het leven.

Filosofie

Oerdegelijk en eigenzinnig! Westfalia is het buitenbeentje in de campersector vermits ze alles benadert als een autoconstructeur. Dit zie je vooral aan de afwerking en kwaliteit van hun camperbusjes. Westfalia ontwikkelt alles zelf, inclusief de gepatenteerde en ingenieuze zetel- en bedsystemen! Bij WESTFALIA is er geen plaats voor franjes en gaan ze 100% voor Duitse Gründlichkeit.

Geschiedenis

Op 1 oktober 1844 richtte Johan Bernard Knöbel een smederij op. Er werden paarden beslagen, paardenwagens en koetsen gebouwd. In 1927 ontwikkelde de firma Knöbel haar eerste aanhangwagen en in 1935 de kogelkoppeling, vandaag de dag nog wereldwijd gebruikt. Het is pas in 1950 dat de naam Westfalia wordt gebruikt voor het leveren van de eerste camping-box voor de net uitgekomen Volkswagen T1. De huidige eigenaar is de Franse Rapido groep die het bedrijf aankocht in 2011. Naast de originele productie-eenheid in Rheda-Wiedenbrück heeft dit iconische merk ook nog een productie-eenheid in Fulda (D) en Benet (F).