Knaus

Duitse degelijkheid en afwerkingkwaliteit. Ze zijn jong en dynamisch, maar gaan niet over één nacht ijs. Knaus is van vele markten thuis, en biedt een zeer aantrekkelijk aanbod zowel in integraal als half-integraal campers. De laatste jaren kent hun camperbusreeks “Boxlife” een weergaloos succes dankzij zijn unieke mix van prijs, design en kwaliteit. Een Knaus is zeker ook gekend voor zijn degelijke wintervastheid! 

Specialiteit

Knaus is van vele markten thuis, en biedt een zeer aantrekkelijk aanbod zowel in integraal als half-integraal campers. De laatste jaren kent hun camperbusreeks “Boxstar” een weergaloos succes dankzij zijn unieke mix van prijs, design en kwaliteit. Een Knaus is zeker ook gekend voor zijn degelijke wintervastheid!

Merk

Knaus is een oerdegelijke Duitse fabrikant van caravans en motorhomes. Over de jaren heen veranderde de nadruk van caravans naar motorhomes om vandaag de onbetwiste n°1 te zijn op de Duitse markt. In Jandelsbrunn (in het zuiden van Duitsland tegen de Oostenrijkse grens) staat een up-to-date productieapparaat die een van de meest betrouwbare en degelijke motorhomes op de Europese markt produceert.

Filosofie

Bij Knaus staat alles in het teken van betrouwbaarheid en degelijkheid… je Knaus heb je voor het leven, als je dit wil natuurlijk. Maar Knaus gaat een flinke stap verder door deze zeer traditionele waarden te koppelen aan hun wil tot innovatie en vernieuwing. Geen evidente opgave, maar als je een Knaus van dichtbij bekijkt, zie je dat ze daar wonderwel in slagen.

Geschiedenis

Toen Helmut Knaus in 1960 zijn caravanbedrijf oprichtte, wilde hij vooral zijn eigen ding doen, vanuit zijn gevoel en ver van de door andere caravanbouwers bewandelde wegen. Zijn eerste caravan, in de vorm van een ei, noemde hij het “zwaluwnest” en kreeg op het “Internationale Automobieltornooi” in Bad Nauennahr 3x goud! Binnen de kortste keren was de initiële fabriek te klein en hij verliet zijn geboortestreek Heilbronn om in het Beierse woud de basis te leggen van het huidige Knaus. Van 100 “Zwaluwnesten” in 1961 bouwen ze een generatie later 20.000 motorhomes en caravans op 3 verschillende productiesites (Jandelsbrunn (D) – Motgers (D) – Nagyoroszi (H))