Adria

Een Adria is oerdegelijk! Ruim 50 jaar vakmanschap, toewijding en kennis vindt u terug in de hedendaagse Adria motorhomes. De Adria fabriek behoort tot de meest moderne fabrieken in de kampeerindustrie en is gesitueerd in Novo Mesto, Slovenië. We zijn heel fier om Adria te kunnen vertegenwoordigen.

Specialiteit

Een Adria is eerst en vooral oerdegelijk! Deze Sloveense constructeur heeft een sterke reputatie in de bouw van camperbusjes, maar de halfintegraal Coral maakt hun reputatie in Europa. Sinds enkele jaren heeft Adria een bijzonder sterk aanbod in de markt van half-integraals met hefbed, de Matrix genaamd. De mooie Sonic is hun integraal reeks. We zijn heel fier om Adria te kunnen vertegenwoordigen.

Merk

Adria behoort tot de top van de Europese motorhome-constructeurs! De fabriek is gelegen in Novo Mesto (Slovenië) en is één van de meest vooruitstrevende productieapparaten in heel Europa. Anders dan de andere merken heeft Adria geen grote thuismarkt, en dit is onmiddellijk ook haar grote sterkte geworden. Over de jaren heen is Adria er wonderwel in geslaagd een productiesysteem op te zetten dat het mogelijk maakt ieder product vlot aan te passen aan de wensen en behoeftes van ieder land! 

Filosofie

Dat een motorhome veel geld kost, beseffen ze bij Adria heel goed. Hun belangrijkste uitgangspunt is dan ook om zoveel mogelijk waarde te creëren voor het geld dat de Adria eigenaar in zijn aankoop steekt! Daarenboven beseft Adria dat voor de hedendaagse mens vrije tijd dusdanig waardevol is geworden, dat ze voor de invulling voor deze vrije tijd op zoek gaan naar “betrouwbare” partners. Adria wenst deze “betrouwbare” partner te zijn door campers te leveren waar je altijd kunt op rekenen.

Geschiedenis​

Adria bouwde haar eerste caravan in 1965. In 1980 was het Europees marktleider. 1985 was een belangrijk jaar want Adria nam haar intrek in haar nieuwe fabriek in Novo Mesto! Het was ook het jaar dat Adria haar eerste prototype ontwikkelde op het Fiat Ducato chassis. Dit zou de basis vormen van een gamma dat gebouwd zou worden in België. Door de grote groei van het merk besliste Adria een nieuwe fabriek te bouwen in de buurt van Novo Mesto. In 2005 werd de nieuwe fabriek in gebruik genomen waardoor de jaarlijkse productie kon worden opgevoerd tot 17000 stuks.