Frankia

Frankia is gekend voor hun premium campers met luxueus landelijke interieurs, sterke link met Mercedes en de unieke indelingen met grote ronde zithoek achteraan. Vanaf 2024 ook verdeeld door Vanomobil!

Specialiteit

Frankia staat voor kwaliteit en daarom durven ze 11 jaar garantie geven op waterdichtheid, uniek in de markt! Hun campers worden uitgerust met een luxueus landelijk interieur en genieten een stahoogte en bedlengte van meer dan 2 meter. Frankia is sinds meer dan 50 jaar een bevoorrechte Mercedes partner. Sinds vorig jaar bieden ze een meer toegankelijke reeks integraal en half-integraal modellen op Mercedes Sprinter: de Neo. In 2024 brengen ze een nieuwe uitvoering van hun premium camper op Mercedes, de Platin, op de markt. Ontdek hem nu bij Vanomobil!

Merk

Ten oosten van Duitsland, in het pittoreske Marktshorgast, staat een uit de kluiten gewassen motorhome fabriek waar hoogopgeleide en toegewijde werknemers hun hart leggen in iedere Frankia Premium camper. Ze helpen al 60 jaar de standaard zetten in de Duitse industrie en staan voor kwaliteit, degelijkheid en techniciteit. Ze zijn gekend voor hun luxueus landelijke interieurs, nauwe samenwerking met Mercedes en de unieke indelingen met grote ronde zithoek achteraan.

Filosofie

Frankia denkt altijd vooruit. Hun medewerkers zijn toegewijd en leggen hun hart in elke camper om jouw vakanties met jouw Frankia camper nog relaxter, aangenamer en comfortabeler te maken. Ze wisselen voortdurend ideeën uit en proberen een antwoord te bieden aan de wensen van hun dealers en klanten.

Geschiedenis

Frankia werd opgericht in 1960 door Gustav Gross. Reeds 13 jaar later werden de eerste modellen op Mercedes-Benz chassis geproduceerd. In de jaren ’90 sluit Frankia aan bij de Franse Pilote groep, maar houdt zijn productie in Duitsland. 5 jaar geleden kwam er een nieuwe, jonge en dynamische directeur aan het roer. Konstantin Döhler heeft het hele brede gamma gerationaliseerd tot een reeks Liners op Fiat en een reeks op Mercedes. Hierdoor kunnen ze een nog betere kwaliteit bieden. Tot slot lanceerde Frankia ook een nieuw merk, nl. YUCON. Met Yucon focussen ze op de veeleisende avonturiers die op zoek zijn naar een High-End Campervan op Mercedes Sprinter (4x4).