Vano Shop News
Motorhome Update

Benegas, Primagaz of LPG in jouw camper?

Gas, onmisbaar bij elke camperreis: van frigo, over verwarming en warm water tot fornuis, zonder gas geraak je met je camper niet ver. De recente prijsstijgingen bij de gasleveranciers doen ons even stilstaan en andere opties overwegen. We lijsten hierbij graag alle voor- en nadelen even op van de verschillende opties die we aanbieden. Aan jou om te beslissen welke optie het best past bij jou manier van reizen.
 

PRIMAGAZ
9,5kg (19l)
BENEGAS
10kg (20l)
HERVULBARE FLES
10kg (80% van 27l)
Biopropaan Propaan Keuze propaan of LPG
Lichtgewicht staal Kunststof Aluminium
6,1 - 6,3kg 5,3kg 6,3kg
15,6 - 15,8kg 15,3kg 16,3kg
€42,8 €60 Montage €715/fles
+/- €26/vulling
€35 contant €40 overschrijving
mits registratie*
nvt
België, Luxemburg,
​Frankrijk
Benelux Europa


Alle prijzen zijn incl. BTW

* Iedereen die zijn fles voor 1/02/2022 kocht met een waarborg van €55, behouden uiteraard hun recht op dit bedrag.

GEWICHT VERGELIJKING

Benegas kon zich lange tijd profileren als DE oplossing voor je zoektocht naar een lichtgewicht gasfles. Maar sinds de komst van de lichtgewicht stalen flessen van bv. Primagaz, is de gewichtskwestie helemaal niet zo relevant meer. De prijzen daarentegen wel. Sinds de prijsstijging blijkt Benegas zich vooral te onderscheiden als de duurste optie.
 

PRIJS VERGELIJKING

Uiteraard moedigen we nog steeds de resolute keuze voor duurzaam en veilig aan! Dan blijven de Benegas gasflessen de oplossing bij uitstek. Ze proberen de serieuze prijsstijging te compenseren met een lagere waarborg, maar dat is voor velen slechts een pleister op de wonde. Laat jij je leiden door de prijs? Dan bieden we graag Primagaz aan met hun relevant goedkoper aanbod.
 

HERVULBARE GASFLESSEN

Een andere mogelijkheid is om hervulbare flessen te laten installeren. Die flessen kan je dan zelf vullen met een gas naar keuze aan een veel voordeliger tarief per vulling. Houd er echter rekening mee dat de vulpunten voor propaan stilaan helemaal verdwijnen uit het straatbeeld. LPG kan je dan weer wel op veel plekken (laten) vullen, maar zelf vullen in tankstations is in ons land sinds 2016 bij wet verboden, zo ook in meer en meer andere landen. Bovendien vervalt de garantie op de gastoestellen van je camper (zoals verwarming, koelkast, fornuis, boiler…) wanneer je voor LPG kiest. Door op een correcte manier gasfilters te gebruiken, kan je in de praktijk de LPG volledig zuiveren, maar daar houden de leveranciers geen rekening mee.

Heb je nog meer vragen over jouw gaskeuze? Wil je hervulbare flessen plaatsen? Neem gerust contact op met de Vanomobil vesting bij jou in de buurt?
Klik hier voor meer info over het veilig gebruik van gas in de camper.