Er was eens...

Er was eens...

 • 1989

  Oprichting Vanomobil

  Vanomobil werd opgericht op 17 juli 1989. Deze nieuwe vennootschap was de samenvoeging van twee bedrijven, de ene gespecialiseerd in de verkoop van caravans (gelegen in Roeselare), en de andere in de verkoop van motorhomes (in Moeskroen) en beiden eigendom van Roger Vanhoo. Vanomobil nam intrek in een spiksplinternieuwe showroom in Wevelgem, die met een 4000m² overdekte en verwarmde showroom een primeur was in de sector. Vanomobil was de officiële invoerder voor de merken Knaus motorhomes en caravans, Laika motorhomes, Autostar motorhomes, Beyerland Caravans en Chateau Caravans. In het gloednieuw atelier aan de achterkant van het gebouw kon op vier voertuigen tegelijk gewerkt worden. In het prille begin werd Vanomobil geleid door Roger, samen met zijn dochter Véronique. Het Vanomobil team telde toen 5 medewerkers: Beatrijs, Christophe, Cecile, Bernard & Guy.

 • 1996

  Lancering eerste website

  De lancering van de eerste website van Vanomobil en in de sector.

 • 1997

  Een nieuwe generatie

  De jonge generatie neemt de touwtjes in handen. Véronique Vanhoo, samen met haar echtgenoot Ignace Coudron beslissen om van dit boeiend bedrijf hun levenswerk te maken. Vanomobil telt zes medewerkers en start ook met de verdeling van de Chausson motorhomes in België. 

  Samen bouwen Véronique en Ignace met heel veel zorg dit familiebedrijfje uit tot het geliefde Vanomobil die we allemaal kennen. Doorheen de jaren evolueerden de vertegenwoordigde merken, maar één ding bleef over al deze jaren gelijk, onze onafgebroken inzet voor een goeie service. Hieronder sommen we enkele belangrijke mijlpalen op van de laatste 20 jaar.

 • 2001

  Nieuwe samenwerking

  Start van de samenwerking met de firma Hoga (Vanomobil Hoogstraten), waardoor we de provincies Antwerpen en Limburg beter en intenser kunnen bedienen.

 • 2002

  Nieuwe mijlpaal

  Vanomobil werft haar 10de werknemer aan en overtreft de kaap van 8M euro omzet! 

 • 2003

  Italiaans succes

  Na méér dan 15 jaar aangename samenwerking beslist Vanomobil het merkt Autostar niet meer te importeren in België. We breiden ons aanbod naar onder uit door een “goedkoper” Italiaans merk aan te trekken: Dinghy motorhomes (het latere Sharky). De aantrekkelijke en prijsgunstige familiale modellen kennen een onmiddellijk succes: er werden 40 stuks verkocht in het eerste jaar.

 • 2004

  Vanomobil barst uit zijn voegen

  Vanomobil barst werkelijk uit zijn voegen, vooral het atelier en de parking zijn te klein geworden en staan een goede dienst na verkoop in de weg. Na een grondige zoektocht kopen we een stuk grond van bijna 10 000m² wat verder in straat. Het zal meer dan één jaar duren alvorens de nodige vergunningen worden verleend.
   

 • 2006

  We verhuizen

  Het is zover, in september 2006 verhuizen we naar onze nieuwe gebouwen, die bijna dubbel zo groot zijn als de oude. Vooral aan de werkplaats werd veel aandacht en ruimte besteed, want daar ligt ongetwijfeld onze toekomst.

 • 2007

  Verhuis werpt zijn vruchten af

  Het effect van de nieuwe installaties laat zich duidelijk voelen, onze omzet groeit exponentieel en we klokken het jaar af met een omzet van 12M Euro. Onze aandacht gaat volledig naar de efficiënte organisatie van de dienst na verkoop, magazijn en het zoeken naar de geschikte medewerkers voor de serviceafdeling. Dit jaar vullen we ons aanbod aan met het Duitse Bürstner en het Franse Itineo.

 • 2008

  Het team blijft groeien

  Dit jaar komt onze 20ste medewerker ons team versterken en samen zetten we een omzet van om en bij de 15M euro neer!

 • 2009

  Onze diensten breiden uit

  We beginnen met de verhuur van stallingplaatsen. In een 2000m² grote hangar vlakbij bieden we tegen zeer democratische prijzen een nette stallingsplaats aan voor onze klanten. We werken verder aan de ontwikkeling van onze serviceafdeling en werven onze tiende technieker aan. De verhuur van motorhomes draait op volle toeren, tijdens de zomermaanden rijden er meer dan 50 Vanomobil huurwagens rond in Europa!

 • 2010

  Jubilieum

  Een jubileumjaar dat we niet snel zullen vergeten! We vieren ons 20jarig bestaan met een groot Vanomobil Family feestweekend samen met 800 klanten. Daarnaast beslissen we om ons 100% te specialiseren in motorhomes en ziet onze populaire Vano Shop het licht. In april worden we exclusieve verdeler voor België van het gereputeerde Duitse merk Niesmann+Bischoff. Deze beslissing impliceert een grondige aanpassing van onze showroom en werkplaats. We bouwen 1000m² bij, waarvan het grootste deel wordt voorbehouden voor een bijkomende werkplaats, 100m² gaat naar de shop en het resterende deel wordt gereserveerd voor de presentatie van de bloedmooie Niesmann+Bischoff producten Arto en Flair.

 • 2011

  Nieuwe merken en nieuw verkooppunt

  Adria en Westfalia vervoegen ons aanbod en een jarenlange succesvolle commerciële relatie met de firma Funshare wordt verzilverd in de oprichting van een extra Vanomobil verkooppunt te Tremelo (Baal). Je kunt hier terecht voor al onze merken en uiteraard ook voor een eerste klas service op alle merken motorhomes, een kwalitatief accessoire of huur.

 • 2012-2015

  Ruimtegebrek

  De rustige maar gestage groei laat zich voelen in onze installaties en medewerkers. We hebben acuut ruimtegebrek in Wevelgem en Hoogstraten. Hoogstraten heeft nog uitbreidingsruimte en beslist te investeren in een ambitieus verbouwingsplan waar naast de herinrichting van het volledige verkooppunt een gloednieuwe showroom van 1500m² het licht ziet! Ook de kantoren worden grondig onder handen genomen en er komt ook een mooie gloednieuwe Vanomobil Shop! Einddatum van de werken is gepland november 2017.

  Wevelgem is een ander paar mouwen, vermits alle uitbreidingsmogelijkheden reeds werden benut. Alternatieve vestigingsplaatsen in de nabije streek zijn zo goed als onbestaand, want om goed onze activiteiten te kunnen uitvoeren hebben we tussen de 15.000 en 20.000m² nodig. Uiteindelijk wordt beslist een stuk grond aan te kopen langs de E17 ter hoogte van de afrit Deerlijk. Bedoeling is om daar een hyper modern, trendsettend motorhomeverkooppunt neer te poten waar alle aandacht gaat naar onze klanten en medewerkers. 

 • 2018

  We verhuizen (opnieuw)

  Start van de bouw van onze nieuwe showroom en werkplaats te Deerlijk, op een terrein van 15000m² net naast de autosnelweg E17. Met zijn 3000m² wordt het een indrukwekkende toonzaal, maar vooral de werkplaats van bijna 4000m² wordt het hart van ons bedrijf en moet ervoor zorgen dat op termijn simultaan op méér dan 30 campers kunnen werken! Deze nieuwe infrastructuur zorgt ervoor dat we onze klanten in ideale omstandigheden kunnen ontvangen. Service, klantgerichtheid en kwaliteit blijven onze basiswaarden. Daarom willen we nog meer de nadruk leggen op onze dienst na verkoop, ondersteuning en opleiding van onze medewerkers. Door een grote parking te voorzien op het dak, winnen we meer dan 5000m² parking op de grond! Maar hoe deze motorhomes op het dak krijgen? Finaal vinden we een goederenlift bouwer in het noorden van Duitsland die in staat is om dergelijke reuzeliften te bouwen en onderhouden! Deze lift moet trouwens ook dienst doen voor de belevering van ons 800m² grote magazijn op de 1ste verdieping!

  Verder voorzien we een 300m² grote accessoireshop, 800m² kantoren, een grote keuken en ontspanningsruimte voor de medewerkers en zelfs een grote binnentuin met bomen, zodat onze medewerkers en klanten ook wat rust en kalmte vinden tussen de drukke momenten. O ja, natuurlijk mag ook een service-punt en overnachtingsplaats niet mankeren! We voorzien 4 ruime overnachtingsplaatsen met mogelijkheid tot aansluiting op 220V voor klanten die graag de dag voordien reeds aankomen of voor camper reizigers die op passage zijn en wensen te overnachten. De grote verhuis van Wevelgem naar Deerlijk vindt plaats tijdens de kerstperiode van 2018! Bijna 2 weken lang wordt hard gewerkt om vanaf begin januari terug actief te zijn maar dan in Deerlijk en zo te zorgen voor zo weinig mogelijke hinder voor onze klanten.

 • 2019

  Vanomobil viert feest

  We vieren samen met onze klanten ons 30 jarig bestaan met het legendarische Camping Vanomobil. Lees hier meer over dit memorabele weekend!

 • 2020-2021

  Uitbreidingsmogelijkheden verzekeren

  We krijgen de kans om een aanpalend stuk grond richting Gent van bijna 10000m² aan te kopen zodat we eventuele toekomstige uitbreidingsmogelijkheden veilig stellen. Ook krijgen we de kans om in de aanpalende fabriek (Bayong) 5000m² te huren die omvormen tot 200 stallingsplaatsen voor onze Vanomobil klanten. 

 • 2022

  Vanomobil meets Campingshow Vervaet

  Al zijn ze op de motorhomemarkt concurrenten, menselijk was er altijd al een clic tussen Campingshow Vervaet en Vanomobil. Niet alleen omdat ze beiden al jarenlang het kwalitatieve Duitse motorhome merk Bürstner verdelen, maar ook omdat beide bedrijven de klantenzorg en tevredenheid als meest belangrijkste missie beschouwen! Het is dus ook niet verwonderlijk dat Christel & Stany als eerste met Véro & Ignace contact opnemen bij de zoektocht naar een overnemer voor het bedrijf waarvoor ze meer dan 50 jaar hadden gezorgd.

  Al heel snel komen beide partijen tot een akkoord, maar er moet nog een belangrijke horde genomen worden. Gezien Stany & Christel de opportuniteit hadden om hun pand te verkopen aan een supermarkt, moeten we op zoek naar een nieuwe locatie! Na een intense zoektocht krijgen we plots de kans om een greenfield aan te kopen op de hoek van de Zelebaan en Dijkstraat, niet ver van de afrit van de E17! Onmiddellijk wordt gestart met het opmaken van de plannen voor wat één van de mooiste en meest efficiënte motorhome belevingcenters van Vlaanderen zal worden.

 • 2023

  Nieuwbouw gaat van start

  Begin 2023 krijgen we eindelijk de goedkeuring voor onze plannen. Werken starten in juni met de bedoeling te kunnen openen in het voorjaar van 2024.