Vanomobil Stories

Westfalia Kepler Five brengt Vives naar Shell Eco Marathon

Voorbereiding Shell Eco Marathon

Het VIVES EcoTeam reisde dit jaar opnieuw af naar Nogaro om daar deel te nemen aan de Shell Eco Marathon. Shell zet al jarenlang in op onderzoek om het verbruik van de consument te verminderen en organiseert elk jaar de Shell Eco-marathon. Deze wedstrijd gaat niet om de snelheid, maar wel om de efficiëntie van de voertuigen: deelnemers proberen dus zo veel mogelijk kilometers te rijden met zo weinig mogelijk brandstof.

Elk jaar zet Vives een nieuw team uit hun automotive opleiding aan deze uitdaging. 10 gemotiveerde studenten verbeterden de auto van vorige jaren door vooral in te zetten op het meten van waarden. Op die manier werden enkele verborgen weerstanden gevonden en werd er veel geoptimaliseerd. Na veel sleutelen, uitlijnen, meten en testen was het zover, het vertrek naar Frankrijk.

  

Reis naar circuit van Nogaro

Op 17 mei pikken ze de minicamper op bij Vanomobil en na een duidelijke uitleg, vertrekken ze met de Vanomobil minicamper richting het zuiden van Frankrijk. De minicamper rijdt echt als een gewone auto, heel comfortabel (-als studenten automotive weten ze waarover ze spreken ;))! Ze parkeren en installeren zich op de camping naast het circuit. Jammergenoeg was het slecht weer bij aankomst en dat zou de hele week zo blijven. De Westfalia Kepler Five kwam dus zeker goed van pas om de regen buiten te sluiten warm en droog samen te zitten, met de frigo binnen handbereik, heel gezellig! 

 

Eigen record verbroken 

De vele strenge regels van de wedstrijd zorgen ervoor dat het al een hele uitdaging vormt om door de keuring te geraken, maar na twee dagen slaagde het Vives Eco Team voor de keuring! Na een verkenning van het parcours was het tijd om pogingen voor de wedstrijd te ondernemen. De eerste poging leverde al een beter resultaat op dan vorig jaar, wat hen veel hoop gaf. Na wat testen en proberen haalde het team een topresultaat van 47,5 km/kWh. Reken maar eens om hoeveel je zou kunnen rijden met je elektrische auto met dit verbruik ;). Met dit mooie resultaat konden ze trots en voldaan de terugreis aanvatten. 

 

Vanomobil is trots op wat deze studenten hebben gerealiseerd en dankbaar dat we dit initiatief van de Vives kunnen ondersteunen!