On The Road
Vanomobil Stories

Chris Van Tongelen: Een wereldfestival op wielen!

Naast 1/3 van de Romeo's, staat Chris van Tongelen paraat om de grootste camping op Rock Werchter in goede banen te leiden: "The Hive". Daar dient hij natuurlijk ook zelf een gezellig slaapplekje te zoeken om de kostbare uurtjes rust in alle comfort te kunnen doorbrengen. Zo komt Chris uit bij Vanomobil Tremelo, dat op slechts 10 minuten van de The Hive ligt! Een match made in heaven. Hij huurt er een Bürstner Lineo C590, en is helemaal klaar voor de drukke maar fantastische week. Lees in dit verslag zijn dagelijkse vlog en bevindingen van de camper!

 

Maandag 1 juli: Wegwijs in de wondere wereld van de motorhome

Het is zover, de laatste hand wordt gelegd aan "The Hive": de grootste camping van Rock Werchter. Er worden zo een 30.000 zielen verwacht op woensdag, dus hoog tijd om mijn tijdelijke verblijfplaats op te halen bij Vanomobil in Tremelo, dat zich bevindt op slechts 10 minuten rijden van het festivalterrein.

Ik krijg er een top ontvangst door het plaatselijke team en in een mum van tijd wordt ik wegwijs in de wondere wereld van de motorhome.  Elektriciteit aansluiten, lichtjes aansteken, douchen,… tot het ledigen van het toilet.  Alles in een beknopte, doch duidelijke, uitleg. Op naar het backstage terrein waar ik een heel speciaal plekje kreeg toegewezen van de organisatie: een rustige plaats! Zo kan ik toch een beetje nachtrust meepikken, dat alleen al is een hele uitdaging op een festivalterrein!

Dinsdag 2 juli: Bruce Springsteen is in the house !

Het laatste zand (zodat niemand in de modder dient te slapen door de regen) wordt aangevoerd op onze camping en in de entertainmentzone. Het lijkt wel "Werchter Beach" deze editie! HLN komt ondertussen een preview doen van onze Hive, en heeft daarbij ook graag inkijk van mijn verblijfplaats deze week.  

Na het concert van Bruce Springsteen, help ik om de auto's van de parking weg te laten rijden. Daarna is het tijd om de eerste nacht in onze Vanomobil motorhome door te brengen. Wat een heerlijk bed ! Geloof me, dat doet alles wanneer je al sowieso een korte nachtrust hebt. 

Woensdag 3 juli: Heerlijk geslapen

Heerlijk geslapen en meteen klaar om de verschillende parkings open te "gooien" voor het beste festival ter wereld! Vanaf 14u mogen de kampeerders hun tent opzetten, of intrekken in hun op voorhand gehuurde accommodatie. Een hele onderneming. want zo een 30.000 festivalgangers komen zich nestelen op The Hive

Vandaag is er nog geen festival, maar wel een eerste "Hive fuif". Dat kan je omschrijven als het festival binnen het festival: meer dan 15.000 gelijkgestemden feesten zich de nacht in. Om half 4 gaat iedereen keurig naar bed, al is dat bij de één wel meer naar goesting dan de andere. Mijn motorhome wacht me op, op 5 minuten stappen van het grote feestgedruis. Het wordt weer een korte nacht: om 7 uur wisselt de nacht- met de dagploeg, en daar moet ik bij zijn.

Donderdag 4 juli: Douchke genomen, ja dat kan!

Nog meer mensen vervoegen zich vandaag op onze camping. Na het middageten besluit ik om toch een 2-tal uren te genieten van de motorhome. Ik heb er een heerlijk dutje gedaan en een "douchke" genomen, ja dat kan! Klaar om fris en monter de avond en nacht terug in te gaan! Deze keer wel met festival, maar evenzeer een heerlijke afterparty bij ons op The Hive.

Vrijdag 5 juli: Het leven herhaald zich als in een "repeat"

Vandaag niet anders dan gisteren, het leven herhaald zich als in een ‘repeat’! Met dat verschil, dat het deze namiddag geen dutje in het bed was, maar gewoon in de gedraaide chauffeurszetel. Even een uurtje heerlijk wegdommelen, en na deze powernap ben ik klaar om er weer tegenaan te gaan!

Zaterdag 6 juli: De sfeer opsnuiven

Na 3,5 heerlijke slaap is het weer tijd voor de wissel van de wacht. Toch vind ik ook even de tijd om op het festivalterrein een kijkje te gaan nemen. Niet lang, maar genoeg om de sfeer even te kunnen opsnuiven.

 

Zondag 7 juli: Afsluiten met The Foo Fighters

Alles went, want na een dikke 3 uur slapen om opnieuw paraat te staan, lijkt het alsof dit het nieuwe normaal is. Ik ben helemaal klaar voor de laatste dag van het festival met als afsluiter the Foo Fighters! Daar pik ik toch even een uurtje van mee, alvorens ik moet beginnen aan de grote uittocht. De helft van de parking is bij deze alvast vertrokken en enkele festivalgangers zitten op de bus naar huis, maar op The Hive gaat het feesten nog even door: de laatste fuif sluiten we er af om half 4. Het lijkt er dus op dat dit alweer een korte nacht zal worden, maar gelukkig kan ik deze doorbrengen in die heerlijke cocon van Vanomobil.

Maandag 8 juli: Een roadtrip met de grootste artiesten in mijn achterzak

Na de laatste korte nachtrust kunnen we onze laatste bezoekers van de camping laten. Om half 2 mag de straat terug open voor het normale verkeer: tijd om de motorhome keurig leeg te maken en te poetsen! Van het festivalterrein gaan we rechtstreeks naar Vanomobil in Tremelo, of toch bijna. We passeren eerst nog bij de lokale handcarwash zodat we de motorhome spik en span kunnen terugbrengen

Met de volle 18 kilometer op de teller lijkt het toch alsof ik op een week tijd een wereldreis gemaakt heb. Een roadtrip met de grootste artiesten in mijn achterzak. Eentje om te herhalen: tot volgend jaar !

 

- Dankjewel Chris voor het verslag en de bijhorende foto's! Tot snel! 

Lees ook

Alle nieuws