Frankia

Platin I7400 Pure GD Mercedes Sprinter 190 G-tronic 5,5t

 • Omschrijving

  Rijkelijke standaarduitrusting tegen promoprijs voor de Frankia Platin Pure. 

  De nieuwe Frankia Platin Pure zet nieuwe maatstaven in comfort, uitrusting en luxe.

  Met deze nieuwste I7400 slaagt FRANKIA erin om op slechts 7.60m een ruime indeling met twinbedden aan te bieden, die je voordien enkel vond op 8m! Die 40cm verschil lijken niet zo veel, maar maken een enorm verschil bij het parkeren en op avontuurlijke wegen. Daarenboven is hij daardoor 200kg lichter geworden!

  FRANKIA bouwt al méér dan 65 jaar integraal-campers op de Mercedes Sprinter en is bevoorrechte partner van het Mercedes-Benz concern. De Platin reeks is een ‘Limited Edition' van de meest succesvolle integraal indelingen op Sprinter chassis, gecombineerd met een Full-Option uitrusting en hierdoor een prijsvoordeel van ongeveer 20.000€ tegenover een normaal model met identieke uitrusting! 

  Zo is de Platin standaard uitgerust met de krachtigste Mercedes Sprinter 190pk met 9-traps automaat, alle nodige Mercedes assistentie-en luxe systemen zoals Distronic, MBUX met navigatie & achteruitrijcamera, Klimatronic, alu-velgen met spoorverbreders, leder stuur, …

  Frankia zorgt ervoor dat je geen koud hebt: De leefruimte wordt verwarmd door de nieuwste ALDE 3030 warmwaterverwarming, bijkomend uitgerust met een warmtewisselaar op de motor en een extra Dieselverwarming op de motor! Uiteraard wordt de dubbele bodem en de kofferruimtes mee verwarmd zodat je je Platin kunt meenemen op de meest avontuurlijke bestemmingen!

  Frankia heeft ook gedacht aan je comfort: Deluxe cabinezetels in de stuurcabine, dubbele geïsoleerde zijramen in de stuurcabine, een 5.5m grote Thule luifel die elektrische opent, Duocontrol gaswisselaar met gasfliter, buitendouche, ventilator achter de koelkast, BBQ aansluiting,…

  Frankia heeft gedacht aan je autonomie: maar liefst 3 lichtpanelen van telkens 115W met laadregelaar, een krachtige Lithium woonbatterij van 300AH aangevuld met een Sinus omvormer van 1700W, handig voor koffiezet en haardroger! Extra 220v stekkers en USB aansluitingen zorgen ervoor dat je altijd vlot toegang hebt tot stroomvoorziening.

   

  In de basis is de Platin Pure al van veel gemakken voorzien. Voor het interieurdesign is er keuze tussen Visby White, een lichte houtsoort met subtiele nerf, en de donkerdere variant Noce Bianco. De bekleding is van microleder. Onder de motorkap huist de Mercedes Sprinter 190 pk-motor gekoppeld aan een negentrapsautomaat.

  Standaard komt de nieuwe Platin met een zelfvoorzieningspakket, dat bestaat uit onder meer een 300 Ah LiFePo-accu, drie 115 W-zonnepanelen en een power-laadbooster. De Pure heeft verder Thermo Guard Plus met 11 jaar garantie, een doorlopende dubbele bodem, een 32 inch uittrekbare televisie, MBUX met achteruitkijkcamera en meer. Winterkamperen is geen enkel probleem met deze Platin Pure.

  De Frankia Platin Edition Pure is er in twee plattegronden: de Platin Pure I 7400 GD en de Platin Pure I 7400 Plus. Beiden hebben een maximaal totaalgewicht van 5500 kilogram. De I 7400 GD heeft enkele bedden en in de I 7400 Plus zijn een rondzit en een hefbed te vinden.

 • Specificaties